Doepel Strijkers

Doepel Strijkers heeft onderzocht hoe textiel bij kan dragen aan het verbeteren van de klimatologische kwaliteit van een ruimte en hiervoor climate responsive textile surfaces ontwikkeld.
In de toepassingen van textiel in het interieur zijn 4 type wanden ontwikkeld, welke ieder op hun eigen manier reageren op direct zonlicht, daglicht, zicht, thermisch isoleren en geluidsisolerend en -absorberend.
Type A is een statische wand, die reageert op de eerde genoemde punten.
Type B, C en D zijn dynamische wanden, welke reageren op de veranderingen in de seizoenen en dag.

Type B is een wand welke geprogrammeerd is, wat als voordeel heeft dat het naast de eisen voor seizoen en moment op de dag ook kan reageren op het gebruik.

Bij type C is een materiaal opgenomen die zorgt voor een 3D vervorming van het textiel ontstaat, als reactie op verandering is seizoen en dag.

Type D is gemaakt van een textiel Shape Memory Alloys, waardoor het textiel zelf reageert op de verandering.

 

Klik hier voor het volledige verslag (pdf).

 

DoepelStrijkers_Architextiles_1 climate responseDoepelStrijkers_Architextiles_2 framework researchDoepelStrijkers_Architextiles_3 type ADoepelStrijkers_Architextiles_4 type B1DoepelStrijkers_Architextiles_5 type B2DoepelStrijkers_Architextiles_7 type D DoepelStrijkers_Architextiles_6 type CDSPrintScreen_3 DSPrintScreen_2 DSPrintScreen_1